Close

12. junija, 2017

Zakaj gumb za pavzo v življenju ne deluje

12 tednov do popolne postave, 90 dni, mesečna, dvomesečna preobrazba, preoblikuj telo v 4 tednih … Si se kdaj vprašala, zakaj so te preobrazbe tako časovno omejene in obljubljajo neverjetne rezultate?  Ker kdo od odraslih pri milem bogu, ima na voljo več časa za osebne cilje telesne dobrobiti?! Si pomislila morda, kaj te sploh takšne transformacije naučijo? Kako v najkrajšem času, do najboljše možne postave! Nihče pa te ne nauči:
 • kako se spopasti z življenjem, ko se zgodi
 • kako iti v smeri svojega cilja, tudi ko otroci ponoči ne spijo
 • kako narediti svoj plan prehrane malo boljši, tudi ko lovimo rok za oddajo službenih projektov
 • kako ostati telesno aktiven tudi, ko se zdi, da dnevu primanjkuje ur
 • kako postati, in OSTATI fit
Zdi se torej, da fitnes in biti fizično pripravljen zahteva le eno ali drugo skrajnost, neskončno odrekanje in predvsem čas  ter nobenih drugih obveznosti, da dosežemo karkoli. Zato je logično, da bi raje pritisnili pavzo. In začeli znova, ko bo več časa. V ponedeljek. Po novem letu. Drug mesec, … A mi lahko poveš, kaj bo takrat drugače? Kaj bo dejansko drugače? Nič. Življenje še vedno teče. Tik, tak. Čas gre mimo. Ampak, če spustim par treningov, jem napačne stvari, ne delam ‘domače naloge’ … Delam za brezveze.

Ni boljše če počakam, da bo več časa in se zadeve lotim pravilno?

Res je. Logično je, da bi rada stvari naredila perfektno, ko se jih lotiš. Logično je, da želiš pritisniti gumbek za pavzo, ko življenje postane obremenjujoče na drugih področjih in v upanju boljših rezultatov – hočeš nadaljevati tam, kjer si ostala. Tudi sama sem imela obdobja, ko je bilo pač preveč vsega. Čase, ko je bilo preveč vsega in je bila hrana zadnje, na kar sem mislila. Imela sem idejo, tam nekje zadaj, ampak sem enostavno odlagala, ker sem želela narediti stoprocentno, ali sploh ne! Zakaj pa nama ravno ta mentaliteta preprečuje napredek? Si predstavljaš, da bi lahko pritisnila pavzo na drugih področjih? Recimo partnerstvo:
“Ja zdravo dragi možek, veš, zdaj imam pa v službi en projekt, ne bo me domov za 3 tedne. Zrihtaj froce in živi kakor veš in znaš”
Ali
“Otroci moji, imam druge obveznosti in zdaj ne morem bit vaša mami, ker grem na tedensko razvajanje v welness.” (Zadnje ste mamice že sigurno kdaj pomislile).

Kako torej spremeniti mentaliteto ‘vse ali nič’ na ‘vedno vsaj nekaj’?

Ne glede na obveznosti, lahko narediš MALO boljše. Ne glede na časovni pritisk, se lahko še vedno zavedaš pomembnosti tvojega zdravja. Kar lahko narediš je, da zgolj kazalec na lestvici pomembnosti premakneš malo navzdol. Namesto na 8, 9 ali 10, si za nekaj časa le na 3 ali 2. Važno je, da vsaj truda ne izklopiš popolnoma.
Oceni svoj trenutni nivo truda za zdravje, telo in počutje:

Kje na lestvici od 1-10 se nahajaš? 

 • Kakšno malenkost bi lahko naredila danes, da bi se pomaknila nivo višje?
 • Ali pa morda trenutno po tvoji pozornosti kliče drugo področje, in premakni kazalec le stopnjo nižje.
Peš dlje po parkirišču od avta do trgovine. Pet počepov med pavzo v službi. Po stopnicah namesto z dvigalom, spij tiste dodatne pol litra vode ob kavi,  15 minut spanca več in morda skodelica zelenjave pri zajtrku, kjer je prej ni bilo? Trening lahko skrajšava za polovičko in ugotoviva, kako krepiti ustrezne gibalne vzorce še drugače. Oceni svoj nivo in naj bo ‘vedno malo boljše’ ali ‘vsaj nekaj’.

Kaj če bi končno sprejela, da stari način ne deluje več?

V 16 tednih in 4 korakih se boš naučila veščin za življenje in obljubim ti, to bo tvoja zadnja “dieta”. Izgubila boš do 12kg brez diete in brez jojo efekta – z novo skupino začnemo že 10. MAJA!

Ni pomembno, kje začenjaš. Ne primerjaj svoje poti z nikogaršnjo! Važno je, da si pripravljena vztrajati, učiti in se popravljati – ne glede na vse.

To je miselnost prave Alpha ženske.

 • Imaš dovolj začaranega kroga in neuspelih poskusov?
 • Si sita zmede z informacijami in ti brezplačne vsebine niso več dovolj, ker ne veš kako to točno uporabiti v TVOJEM življenju??
 • Želiš tedensko podporo in korak-za-korakom sistem ki te bo pripeljal do rezultatov?
 • Si želiš osebnega pristopa brez prodajanja praškov in tablet ter zapravljanja denarja in energije?

Potem se pridruži meni in moji motivacijski družini Alpha žensk.

V 16 tednih boš brez diet trajno izgubila do 12kg odvečne maščobe, opustila krivdo ob hrani in prepolovila stres.

PRIJAVI SE NA PROGRAM ALPHA ZDAJ!

ali se prijavi na brezplačni 20 minutni posvet preko videoklica DIREKTNO TUKAJ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.